Followers:

Dec 2, 2016

Berkebaya bersama Fasha Sandha


Pada hari Sabtu yang lepas Ainy berkesempatan untuk pergi ke Rumah Kebaya, Bangar bagi memenuhi jemputan untuk sesi beramah mesra dengan duta Syus Couture iaitu Fasha Sandha. Program yang dianjurkan ini dihadiri oleh para media, blogger dan peminat Fasha Sandha sendiri.


Rumah Kebaya?
Bagi yang tertanya-tanya, rumah kebaya ini apa? Actually Rumah Kebaya yang terletak di Bangsar ini adalah rumah yang mengumpulkan 3 jenama butik terkenal iaitu Syus Couture, Benang Hijau dan Qie Rahman. Rumah Kebaya ini dijadikan tempat sehenti untuk orang ramai membeli belah pakaian wanita, tudung dan juga pakaian lelaki. Terdapat pelbagai koleksi yang menarik ada dijual di sini.


Apa yang menarik di Rumah Kebaya ni?
Antara yang menjadi tarikan Ainy dan juga pengunjung di Rumah Kebaya adalah kebaya Fasha Sandha daripada Syus Couture. Material yang digunakan sangat selesa. Sesuai digayakan di majlis formal atau santai.


Ainy suka untuk sarankan semua untuk ke sini sebab boleh rambang mata dibuatnya. Maklumat lanjut tentang Rumah Kebaya dan Syus Couture seperti di bawah:

Syus Couture
Rumah Kebaya
No. 47, Jalan Maarof, Bangsar
(bersebelahan dengan Volkswagen)
Waktu beroperasi: 12:00 PM - 20:30 PM
Facebook: facebook.com/syuscouture
Instagram: instagram.com/syuscouture

Nov 26, 2016

Travel: 5 sebab kenapa perlu pilih touristguide.com.my?

Assalamualaikum semua.


Baru-baru ni Ainy terima jemputan ke Majlis Pelancaran Laman Web touristguide.com.my. Majlis ni dirasmikan oleh Encik Mohd Akbal Setia (Pengarah Tourism Malaysia), Encik Devan Kumar (Pengarah Urusan touristguide.com.my), Encik Azlan Hussain (Pengerusi Kuala Lumpur Tour Guide Association - KLTA) dan Encik Akim Ahmad (Penyanyi Popular Malaysia).


Apa itu touristguide.com.my?

Untuk makluman semua, touristguide.com.my ini merupakan medium buat syarikat agensi pelancongan dan perhotelan untuk mempromosikan perkhidmatan dan pakej mereka. Bukan sahaja di Malaysia, malah di seluruh dunia. Misi mereka adalah untuk membina Travel Network yang terbesar dengan memperluaskan lagi network dan database di seluruh dunia. Jadi sesiapa yang memang nak bercuti, Ainy sarankan buka sahaja laman web touristguide.com.my - semua pakej ke seluruh dunia ada di sana.

Apa yang menariknya, touristguide.com.my juga telah membina hubungan yang baik dengan syarikat penerbangan, hotel dan pengusaha pelancongan di Malaysia dan luar negara. Oleh itu, mereka menawarkan pakej pelancongan dengan harga yang sangat baik.

Daftar keahlian di touristguide.com.my secara PERCUMA.

touristguide.com.my juga menawarkan pendaftaran keahlian di laman web mereka secara percuma. Tiada yuran keahlian, malah sesiapa yang menggunakan perkhidmatan mereka dapat pakej percutian jauh lebih murah dan juga dapat mengumpul point tanpa had. Mana tahu rezeki dapat pula bercuti secara percuma.

Jadi apa tunggu lagi, pergi daftar di touristguide.com.my sekarang!


5 sebab kenapa perlu pilih touristguide.com.my?

Okay part ni Ainy suka nak cerita dekat semua. Ada 5 sebab kenapa Ainy sangat sarankan awak semua untuk memilih touristguide.com.my.

1) Tempahan hotel lebih murah dan berbaloi

touristguide.com.my telah menandatangi MOU dengan pengusaha hotel untuk menyediakan perkhidmatan tempahan hotel di laman web mereka dan terdapat lebih 75.000 pilihan hotel di seluruh dunia ada di sini. Malah kebanyakan harga adalah lebih MURAH dari pakej-pakej yang ada di luar sana.

2) Tempahan tiket penerbangan

touristguide.com.my dalam fasa perbincangan dengan syarikat penerbangan di Malaysia. Sebaik sahaja selesai, awak semua dapat menempah tiket penerbangan di laman web mereka dan juga mengumpul mata untuk melayakkan diri mendapat tiket penerbangan secara PERCUMA.

3) Pengkalan data pelancong

touristguide.com.my juga membuat database pelancong seluruh dunia dengan target sasaran seramai 100,000 traveller di Malaysia sebelum memperluaskan rangkaian ke negara-negara lain. Dengan kelebihan database yang banyak, touristguide.com.my mempunyai kelebihan untuk menawarkan pakej yang jauh lebih murah dari harga pasaran di luar sana.

4) Menghubungkan semua pelancong dalam satu rangkaian

Sehingga sekarang, seramai 3,000 ahli telah mendaftar di bawah touristguide.com.my dan mensasarkan lebih ramai lagi di Malaysia dan luar negara. Selain dapat berhubung dengan pelancong lain, awak semua juga dapat mengumpul mata untuk melayakkan diri mendapat pakej percutian secara PERCUMA. 

5) Tawaran diskaun pakej pelancongan sehingga 75%

Yang paling menarik sekali dan Ainy pasti semua akan menyukainya adalah touristguide.com menawarkan diskaun pakej percutian sehingga 75%. Bukan sahaja mensasarkan pakej di Malaysia, malah di luar negara juga. Ainy kongsikan di bawah beberapa promosi pakej percutian yang sedang berjalan. Check it out!






Okay itu sahaja info pasal touristguide.com.my yang Ainy nak kongsikan pada semua. Jom daftar sebagai ahli sekarang dan untuk info lebih lanjut, awak semua boleh hubungi mereka di talian di bawah.

INFINITY VACATION SDN BHD (1141826-T)
Suite A25-3A, Sentral Business Park,
Jalan TKS 1, Taman Kajang Sentral,
43000 Kajang, Selangor Darul Ehsan
Toll Free: 1800 38 3338
Office Hours: 9AM - 6PM. (Mon - Fri)
 
Website: http://www.touristguide.com.my/

Facebook: http://www.facebook.com/myTouristGuide
Instagram: http://www.instagram.com/touristguide.com.my

Apr 19, 2016

Fresh dan wangi dengan De'Xandra

Assalamualaikum.

Lama betul Ainy tak bersiaran di sini. He2. Mana dengan sibuk kerja, sibuk urus rumah dan diri lagi sampai tak sempat nak update. Btw kali ni Ainy nak kongsi 1 perfume yang dah jadi perfume favourite Ainy dah sekarang. Hah yang mana kenal Ainy rapat, dia memang tahu Ainy jenis tak pakai perfume pun dan memang tak ada pun teringin nak jejakkan kaki ke kedai perfume. Tapi semenjak di perkenalkan dengan De'Xandra ni, rasa best pula. Rasa fresh dan wangi je sepanjang hari. Bukan sepanjang hari je, sekali sembur baunya boleh bertahan sampai 8 jam dan lebih. Jimat. Haha. Itu yang penting kan dengan keadaan ekonomi yang sekarang.


Memandangkan Ainy memang jarang keluar rumah dan tak suka pakai perfume di luar rumah, jadi Ainy suka jadikan De'Xandra ni perfume untuk bilik terutamanya sembur kat cadar katil dan bantal. Memang nyaman je tidur malam tu. He2. Serius wangi! Saudara mara dan kakak-kakak yang datang rumah pun tegur, bilik Ainy wangi sangat. Diorang tanyalah juga pakai penyembur bilik apa, ha jawapannya bukan penyembur bilik tu tapi perfume De'Xandra.

Selain tu, Ainy memang jadikan perfume ni sebagai perfume harian even memang jarang keluar rumah. Tak ada masalah pun kan kalau pakai di rumah, berwangi-wangian itu kan sunnah. Jadi di mana-mana pun boleh berwangi-wangian. Hah bila pakai perfume, rasa fresh dan wangi sepanjang hari. Nak buat kerja rumah - memasak, kemas rumah, mendobi dan lain-lain 'kerja' rumah pun selesa. Sebab sentiasa rasa fresh dan wangi.

Actually De'Xandra ni bukan saja untuk wanita tau. Lelaki pun boleh pakai sebab ada wangian khusus untuk lelaki. Nah aini kongsikan jenis-jenis perfume keluaran De'Xandra untuk rujukan semua. Semuanya pun wangi-wangi tapi tengoklah jenis wangian yang mana yang awak semua suka. Lain orang, lain citarasa.


Dah alang-alang Ainy cerita pasal De'Xandra, Ainy nak kongsikan sikit kelebihan De'Xandra untuk pengetahuan semua. Mungkin ada yang tengah mencari-cari perfume yang best dan murah (semestinya) kan. Boleh lah cuba De'Xandra. Memang berbaloi-baloi!

Keistimewaan perfume De'Xandra:

1) 35ml, DEP perfume (tahan lama)
2) Mudah di bawah TRAVEL
3) Produk bumiputra
4) Tahan lebih lama, lebih 8 jam
5) Setanding produk antarabangsa
6) Kesemua senarai perfumes adalah yang paling di cari penggemar perfume
7) Menepati citarasa dan permintaan rakyat MALAYSIA

Ok dah banyak dah info pasal De'Xandra yang Ainy kongsi kat sini. Nanti Ainy kongsikan pula gambar jenis perfume yang dah jadi favourite Ainy untuk semua hari Sabtu ni ya. Eh kenapa lambat sangat? Sebab esok sampai Jumaat, Ainy ada business trip ke Tioman selama 3 hari. Bolehlah shoot gambar perfume dengan pemandangan yang cantik kat sana. He2. Doakan Ainy selamat pergi dan balik dari business trip ya. Amin.

Ok jap, untuk info lanjut lagi boleh rujuk media sosial De'Xandra ok.

Fanpage: www.facebook.com/chettakiomey
Instagram: www.instagram/chettakiomey
Website: www.chettakiomey.com
Phone: 013-264 4310 (Lia)

Thanks for reading!