Followers:

Jul 7, 2018

3 Tips Sederhana Buat Wanita untuk Tingkatkan Keyakinan Diri


Untuk perempuan berpurdah seperti Ainy ni, Ainy lebih memilih untuk sederhana dalam semua perkara. Apatah lagi bila ada hari-hari yang memerlukan Ainy untuk berhadapan dengan orang ramai macam pergi meeting ke event ke dan juga bila travel.

Tips yang Ainy nak kongsikan ini bukanlah khusus kepada wanita berpurdah sahaja tapi kepada semua wanita juga. Malah tips yang Ainy nak kongsikan ini bukan berkenaan dengan cara-cara untuk bercakap dengan orang, macamana nak buang rasa malu etc. Bukan ya! Pada Ainy untuk tingkatkan keyakinan diri bukan saja dari dalaman kita tapi juga dari appearance kita sendiri. Contoh macam apa yang kita pakai, gayakan itu juga jadi faktor utama untuk kita sendiri merasa yakin untuk berhadapan dengan orang ramai.

May 31, 2018

Buffet Ramadhan 2018: Hotel Hilton, Petaling Jaya


Memandangkan baru lepas berbuka kan, sajalah nak kongsi salah satu buffet Ramadhan di Hotel Hilton, Petaling Jaya yang Ainy pernah pergi sebelum ni. Sesiapa yang selalu lalu federal highway tu, mesti perasan bangunan hotel ni kat tepi jalan kan?

Komik Tempatan Lawak Kampus dan Animasi Boboiboy Bergabung Terbitkan Satu Komik Edisi Istimewa


Baru-baru ni Ainy menyertai satu majlis pra-pelancaran anjuran penerbit komik tempatan Lawak Kampus dan pemaju kandungan animasi Boboiboy yang bakal melancarkan satu komik edisi istimewa 'Lawak Kampus X Boboiboy Galaxy: Superior' di Atria Gallery. Ramai sangat orang yang datang semasa pra-pelancaran tu dan majoritinya adalah peminat tegar Lawak Kampus dan Boboiboy. Meriah sangat! Dah lah semasa pelancaran tu semua orang dapat bergambar dan minta tandatangan dari artis komik tu sendiri. Haa yang sejenis fanatik memang berpusu-pusulah datang untuk tak lepaskan peluang.